Elmaradó előadások a Budapesti Wagner-napok műsorán

2023. február 13.

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy a jelenlegi, folyamatosan változó gazdasági környezet lehetséges kockázatait figyelembe véve a Müpa 2023 júniusában az előzetesen meghirdetetthez képest szerényebb, de továbbra is világsztárokban bővelkedő, kiemelkedő színvonalú programmal rendezi meg a Budapesti Wagner-napokat.

A fesztivál biztonságos financiális megvalósíthatósága érdekében A nürnbergi mesterdalnokok 2023. június 4-re és június 21-re meghirdetett két előadása, Bo Skovhus 2023. június 14-i Mahler-dalestje, valamint a Parsifal című opera részleteiből összeállított 2023. június 23-i koncertszerű előadás elmarad. A megváltott jegyek visszaváltására az előadások dátumát követő naptól számított 30. napig, a Wagner+ bérlet esetében pedig 2023. július 23-ig van lehetőség az erre kialakított weboldalon, valamint személyesen – a korlátozott nyári nyitvatartási idő figyelembe vételével – a Müpa állandó jegypénztáraiban.

A változás a Budapesti Wagner-napok többi programját nem érinti: a Müpa az előzetesen meghirdetett, nemzetközi sztárszólistákat felvonultató szereposztással mutatja be A Nibelung gyűrűje június 15–18. közötti négy előadását Hartmut Schörghofer 2019-ben technikailag felújított rendezésében, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara közreműködésével, Fischer Ádám vezényletével.