Jövőre sem lesz hiány világsztárokban

Az elmúlt tizenkilenc évben a világ szinte minden jelentős zenekara és karmestere megfordult már a Müpában. Nem lesz ez másként a jubileumi huszadikban sem, hiszen szinte egymásnak adják majd a színpadot a zenekarok, a karmesteri pálcát a dirigensek: mások mellett Riccardo Chailly és a Filarmonica della Scala, Andris Nelsons és a Lipcsei Gewandhaus Zenekara, Thomas Adès és a Bécsi Filharmonikusok, William Christie és a Les Arts Florissants, Paavo Järvi és a Brémai Német Kamarafilharmónia, Jordi Savall és együttesei, valamint Joyce DiDonato és az Il Pomo d’Oro.

Az igencsak erős komolyzenei program mellől 2025-ben sem maradnak el a könnyedebb műfajok. Az Oslo Jazz Ensemble kíséretében érkezik Maria Schneider, Wayne Shorter előtt tiszteleg Danilo Pérez, John Patitucci és Brian Blade, a trombita kerül a Jazztavasz fókuszába, míg a Jazz Showcase-en napközben ismét a feltörekvő tehetségeké a színpad, esténként pedig már befutott jazzistákat hallhat a közönség. IAMYANK új lemezét, a Budapest Bár a régi idők pesti hangulatát hozza el, és jövőre is a Hey, June! koncertjei indítják a nyarat.

A Müpa Filmklub tovább ünnepli a 110 éves magyar animációt, a Literárium sorozat előadásain a kortárs irodalom legjavával találkozhatnak a nézők, de visszatérnek a közkedvelt táncprodukciók és ifjúsági előadások is.


A programokra ezúttal is a Müpa+ hűségprogram tagjai vásárolhatnak elsőként jegyet: Platina szinten október 1-jén, Arany szinten október 2-án 10 órától, Ezüst szinten pedig 14 órától veszi kezdetét az elővásárlási időszak. A hűségprogram Alapszinten lévő tagjai, valamint a nagyközönség számára október 3-án 10 órától nyílik meg a lehetőség, hogy jegyet váltsanak az új előadásokra.

Általános elérhetőségek
Mivel kapcsolatban szeretne érdeklődni?
Müpa hírlevél
Iratkozzon fel a Müpa hírlevelére és értesüljön elsőként programjainkról! Feliratkozom