Müpa Wagner-installáció 2019

A MOME (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) és a Müpa közötti stratégiai együttműködés részeként 2019-ben valósult meg a Müpa megújult Wagner-arculatát visszatükröző installáció, amely Dublecz Dániel tervezőgrafika szakos hallgató elképzelései alapján készült. 

A stratégiai megállapodást ünnepélyes keretek közt írta alá Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója és Fülöp József, a MOME rektora. A design, az alkotóművészetek és a kreatív ipari diszciplínák területén kivételes oktatási, kutatási és technológiai környezetet biztosító két intézmény partnerségének köszönhetően fiatal tervezők kaptak lehetőséget arra, hogy megmutassák tehetségüket. A MOME 2019 tavaszán megvalósult kurzusán résztvevő tervezőgrafika szakos hallgatók célja olyan koncepció tervezése volt, amely kapcsolódik a Müpa kommunikációs és művészeti adottságaihoz, és visszatérésre ösztönző élményt nyújt a látogatóknak.

A két méter magas fémbetűket összekapcsoló kötelek színében és formájában a Budapesti Wagner-napok új, hangképelemző szoftverrel készült díjnyertes arculata köszön vissza. A Wagner nevének betűit formázó installáció a Budapesti Wagner-napok eseménysorozat ideje alatt tekinthető meg a Müpa főbejárata előtti téren.