Új téli programok

Újabb nagyszerű előadásokkal bővül a Müpa téli kínálata: jubileumot ünnepel a Sebő együttes, világpremierre készül a Söndörgő, visszatérnek a méltán népszerű táncprodukciók, újabb fejezetéhez érkezik a Müpamozi és a tinik egyik kedvenc zenekara is különleges műsorral készül! 

A világzene rajongóinak igazi csemegéket kínálnak a téli hónapok: a kirívó virtuozitásáról és lehengerlően friss előadásmódjáról világszerte ismert Söndörgő a világklasszis, Grammy-jelölt szaxofonossal, Chris Potterrel áll közösen színpadra és eddig sehol nem hallott dalokkal készülnek. A Sebő együttes a Müpában ünnepli a zenekar karrierjének meghatározó mérföldkövét, fennállásuk 50. évfordulóját, érkezik a francia–algériai Nesrine is, akinek nemcsak csellójátéka, de énekhangja is lenyűgöző. Magyarország legnépszerűbb latin zenekara, a Los Orangutanes pedig igazi latin fiesztát varázsol a színpadra, ahol a tőlük megszokott cumbia mellett a latin zenei világ egyéb műfajai is teret kapnak. Behumi Dóri és Pál Dénes újra felcsapja a daloskönyvet, Kaltenecker Zsolt és Markó Ádám dinamikus jazzduója különleges zenei utazásra invitálja a nézőket, a különösen a fiatalabb generációk körében népszerű Carson Coma pedig rendhagyó felállással és big band hangulattal készül első müpás koncertjére.

Visszatérnek az elmúlt években a Müpában debütáló és azóta is repertoáron lévő táncprodukciók: újra látható lesz a FrenÁk Társulat tavasszal bemutatott darabja, ismét műsoron lesz a Győri Balett sikerprodukciója, a GisL, a Duna Művészegyüttes pedig a Mezőség gyönyörű tájaira röpíti majd a nézőket. És sokak örömére visszatér a Fesztivál Színházba a Recirquel ember és anyaföld közötti örök kapcsolatát fókuszba állító előadása, a My Land is. A Müpamozi az olasz filmművészet egyik legnagyobb mestere, Federico Fellini univerzumában kalauzol majd, a Literárium sorozatban pedig Solymosi Bálint életművével találkozhat legközelebb a közönség. 
 

Ahogy azt visszajáró nézőink megszokhatták, elsőként a Müpa+ hűségprogram tagjai kapnak lehetőséget az elővásárlásra: platina szinten szeptember 28-án 10 órától, arany szinten 28-án 14 órától, ezüst szinten 29-én 10 órától veszi kezdetét az elővásárlási időszak, alapszinten és a nagyközönség tagjai számára pedig szeptember 29-én 14 órától nyílik meg a lehetőség, hogy jegyet váltsanak az új előadásokra a Müpa jegypénztáraiban és online.