Visszatérő világsztárokkal készül a Müpa 2023/24-es évad őszi-téli hónapjaira

A 2023/24-es évad őszi-téli hónapjaiban számos visszatérő világsztárt köszönhet a Müpában a közönség, akik a megszokott bérletes konstrukciók helyett flexibilisebb rendszerben válthatják meg jegyeiket az új évad produkcióira.

Újra a hangversenyterem színpadán köszöntheti a közönség a világ egyik legrégebbi zenei intézménye, az Accademia di Santa Cecilia zenekarát, legújabb lemezével érkezik a több mint ötvenéves múltra visszatekintő legendás vokális szextett, a King’s Singers, korunk egyik legünnepeltebb hegedűművészével, Joshua Bell-lel és egy világklasszis karmesterrel, Alan Gilberttel az élén tér vissza az NDR Elbphilharmonie, az izlandi zongoristazseni, Víkingur Ólafsson pedig Bach Goldberg-variációival örvendezteti meg magyar rajongóit. 
Elvis Costellót közel tíz év múltán láthatjuk újra a Müpában, Ludovico Einaudi pedig 2017 után ad ismét, minden bizonnyal felejthetetlen koncertet. Cory Henry legutóbbi koncertjéhez képest jóval bővebb zenekari felállással és igazi meglepetésekkel érkezik, míg a dán gitáros Jakob Bro és az amerikai szaxofonos Joe Lovano egy Magyarországon eddig még soha nem hallott felállással csigázza fel a jazzrajongókat.  
 
Feledi János többek közt az évad zeneszerzője, Orbán György zenéjére koreografált új darabját mutatja be, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara pedig a zeneszerző Artisjus-díjat nyert Requiemjét tűzi műsorra mindenszentekkor. Két izgalmas premierre is készül az évad együttesének választott Magyar Nemzeti Táncegyüttes, akik A koppányi aga testamentumát feldolgozó Végvárak, vitézek mellett a forradalmár költő Petőfi Sándor éltét is színpadra viszik.

Az ünnepi időszakra meleg szívvel ajánljuk a legendás bécsi fiúkórus, a Wiener Sängerknaben és a Cantemus Kóruscsalád adventi koncertjeit, és napjaink egyik legsikeresebb fiatal orgonaművésze, Mészáros Zsolt Máté a Szegedi Bartók Béla Női Karral közös estjét.
A Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar 2013-ban indult közös programsorozata, az Európai Hidak ezúttal Róma felé veszi az irányt, a Müpa Filmklub A nagy Woody Allen menet címmel a színész-író-rendező impozáns munkásságából válogat.
A 2023/24-es évadra is visszatérnek a kiemelkedő népszerűségnek örvendő tánc- és újcirkusz-produkciók, így ismét a színpadon lesznek a Győri Balett, a Badora Dance Company és a Pécsi Balett sikerdarabjai, valamint a Recirquel látványos cirque danse előadása is. Folytatódnak a Müpa népszerű irodalmi programjai, a Literárium és a Vers-estek, valamint az Európa legígéretesebb fiatal zenészeit bemutató Rising Stars sorozat.

Az intézmény hagyományaihoz híven elsőként a Müpa+ hűségprogram tagjai kapnak lehetőséget az elővásárlásra. Április 19-én 10 órától a platina, 20-án, csütörtökön 10 órától az arany, 14 órától pedig az ezüst szint tagjai számára nyílik meg az elővásárlási lehetőség a meghirdetett programokra, míg az alapszint tagjai és a nagyközönség április 21-én, pénteken 10 órától válthatja meg belépőit.