Tájékoztatás a Müpa friss járványügyi intézkedéseiről

2020. november 05.

Kedves Közönségünk, 

Magyarország kormányának döntése értelmében, a járványhelyzettel kapcsolatos friss intézkedéseknek megfelelően a Müpában korábban már bevezetett szigorú biztonsági előírások mellett új szabályokkal folytatjuk működésünket.

Közönségünk, művészeink és munkatársaink egészsége és biztonsága a legfontosabb számunkra, és ezúton is szeretnénk megköszönni látogatóink rugalmasságát, kivételes körültekintését és támogatását. Büszkék vagyunk rá, hogy a Müpának ilyen nagyszerű nézői vannak, akik figyelnek és vigyáznak egymásra!

A Müpa az elmúlt időszakban is fokozott figyelmet fordított a távolságtartásra, ám szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy a legfrissebb kormányzati intézkedések alapján november 4-től az épület minden pontján kötelező a 1,5 méteres távolság betartása. Továbbá a fenti időponttól nézőink az iránymutatásoknak megfelelően egyesével, sakktáblaszerű elosztásban – két hely kihagyásával – foglalhatnak helyet termeinkben

Ez a rendkívüli helyzet rengeteg bizonytalanságot rejt magában, és mindannyiunktól nagy rugalmasságot követel. Mi mindent megteszünk azért, hogy megtaláljuk a közönségünk számára is legideálisabb, legmegnyugtatóbb megoldást. Ezért előadásainkra jegyet vásárolni pillanatnyilag nem lehet, ám továbbra is számítunk Önökre, így a 2020. december 31-ig tartó időszakra vonatkozóan új lehetőséget vezettünk be: az Önöket érdeklő produkciók jegyértékesítésének indulásáról jelenleg értesítést tudnak kérni, ami az előadás napján elővásárlási lehetőséget is jelent egyben. Ezzel szeretnénk biztosítani, hogy csak olyan produkcióra lehessen jegyet vásárolni, amely reményeink szerint meg is valósulhat.

Természetesen a Müpa épületének teljes területén – így a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Fesztivál Színházban is – továbbra is kötelező maszkot viselni úgy, hogy az orrot és szájat is takarja. További biztonsági előírásainkról itt, illetve házirendünkben olvashat részletesebben.

Ha az aktuális szabályozások okán, vagy egészségügyi okokból nem szeretnének közösségbe menni, belépőjüket az erre a célra korábban kialakított online felületen az előadás napjáig visszaválthatják, emellett ide kattintva már a bérletes előadások jegyárát is visszaigényelhetik. Amennyiben influenzaszerű tüneteket észlelnének magukon, illetve fennáll a vírusfertőzés gyanúja, arra kérjük kedves nézőinket, hogy ne látogassanak el a Müpába, mielőbbi gyógyulásuk érdekében maradjanak otthon!

Kérjük kedves látogatóinkat, különösen, ha már megváltott koncertjeggyel rendelkeznek, kísérjék figyelemmel honlapunkat és Facebook-oldalunkat, ahol minden friss információt megosztunk a tudnivalókkal és az aznapi előadásra vonatkozó teendőkkel kapcsolatban.

Köszönjük együttműködésüket, és szeretettel várjuk Önöket a Müpában!