Maarja Nuut & Ruum: „Muunduja”
2018. szeptember 23. vasárnap
Az észtországi Maarja Nuut & Ruum duó egyfajta köztes zenei területen működik: a múlt mélyen gyökerező, intuitív világlátását ötvözi a jelenkor és a jövő hipermédia által közvetített valóságával és látszólag korlátlan technológiai lehetőségeivel.

Maarja Nuut hegedű, looper, vokál és szintetizátor segítségével igyekszik megragadni a pillanatot, amelyben belső narratíváinkat inkább az intuíció, semmint a ráció vezérli. Ruum kortárs elektronikus zenész, aki modern és esetenként absztrakt keretet biztosít Nuut melódiáihoz. Zenéje elsőre strukturáltnak tűnhet, de közelebbről nézve az általa létrehozott zenei tájkép összességében rejtelmesebb túlvilági tájakon és köztes zónákon át vezetik a hallgatót.

Maarja Nuut & Ruum zenéje gyakran párbeszédre hívja a hallgatót. Nem közvetlenül szól hozzánk, hanem szellemi énünk másképpen már talán feledésbe merült részeivel folytatott, képzeletbeli beszélgetésre csábít. Az általuk létrehozott zenei útvesztőből nehéz visszautat találni. Az embernek olyan érzése támad, hogy talán szeretne is egy időre eltévedni, elveszni ebben a zenei labirintusban.
0:05
1:27
7:05
13:20
18:53
23:08
29:47
34:48
41:51
44:27
49:13
54:17
59:02

Programajánló

 • iLAND - a progresszív zenei sziget


  Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Navratil Andrea Folkkvintett: Daram, daram, madaram…


  Üvegterem
 • Pannonia Allstars Ska Orchestra


  Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Stúdió 11 - 60 év


  Fesztivál Színház
 • Co Lee: Vezeték nélkül


  Fesztivál Színház

Videó

 • 2. oldal / 10

 

 

A Müpa Médiatárban szereplő tartalmak az Artisjus (szerződésszám: I-00848) engedélyével kerültek felhasználásra.